Η Σκόπελος φημίζεται για τα δαμάσκηνά της. Το δαμάσκηνο Σκοπέλου, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και είναι διάσημο. Η κατηγορίες του είνα τα ξινά και τα γλυκά. Οι δαμασκηνιές καλλιεργούταν στη Σκόπελο από τα παλιά χρόνια μεχρι και σήμερα γιατί ευνοούσαν οι εδαφικές και κλιματικές συνθήκες. Τα αποξηραμένα μαύρα δαμάσκηνα ή τα «γλυκά κορόμηλα» όπως ονομάζονται στη Σκόπελο περιέχουν αξιόλογα ποσά μετάλλων και ιχνοστοιχείων καθώς και βιταμίνες, όλα απαραίτητα για τη διατήρηση της καλής μας υγείας.